Nytorv 1 St. th. 8800 Viborg +45 32 22 05 50

Grå Stær

Hvad er grå stær og hvordan behandles den?
Grå stær (katarakt) er uklarhed af øjets linse. Linsen ligger lige bag pupillen og regnbuehinden og er normalt helt klar. Med alderen kan den blive uklar og den tilstand kalder man grå stær. Ved grå stær bliver synet gradvist mere sløret, og der kan komme generende blænding fra sollys og billygter. Man kan operere for grå stær ved at fjerne linsen ved hjælp af ultralyd og erstatte den med en kunstig linse.
Ved grå stær operation her i klinikken anvender vi en kunstig linse som er FDA godkendt.

Tunge Øjenlåg

Operationen kan afhjælpe fysisk gener samt give et friskere udseende. Langt de fleste patienter får et tilfredsstillende resultat. Komplikationer er sjældne, men kan dog forekomme.
Overflødig hud kan lægge sig ud over øjenvipperne. Undertiden er slapheden så udtalt, at huden på de øvereste øjenlåg ligefrem skygger for synsfeltet ud til siderne. Når det er tilfældet, er synsfeltet for lille og man må konstant rynke panden eller lægge nakken tilbage for at se.
Det vil ofte give tunghed, træthed eller ligefrem hovedpine specielt sidst på dagen.
Der er inført nye retningslinjer angående honorar for operationen via sygesikringen (Sundheds styrrelsens hjemmeside).

Poser under øjnene

Operation Sådan foregår en operation for poser under øjenene:
Der dryppes med lokalbedøvende dråber i øjet. Der lægges lokalbedøvelse i huden, og i dybden ved øjenhulens yderste kant. Hvis der er overskud af hud lægges et lille snit ude i siden mellem øverste og nederste øjenlåg. Snittet forlænges langs med og lige under øjenvipperne. Huden løsnes i dybden. Det yderste senebånd forkortes, hvis det er slapt, og syes fast i dybden. Hud og muskel, der er tilovers, fjernes. Såret syes sammen. Eventuelt udposende fedt kan fjernes . Man mærker det lille stik med bedøvelse der kan sammenlignes ligsom ved en blodprøve. Selve operationen er smertefri.